- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 18 червня 2016 р.

ВЕЛИКИЙ ЛОХОТРОН НА МЕЖІ ТИСЯЧОЛІТЬ

Добрий десяток літ свого беззірного життя присвятив вивченню та дослідженню проблемних питань сучасних комунікацій. Не залишилися поза увагою і проблеми притаманні пострадянській царині ЖКГ нашої держави, про які можновладці усіх урядів не втомлюються десятиліттями щоденно нам щось розказувати.Складається таке враження, що у державі більш важливих проблем, ніж реформування цієї виокремленої комуністами царини, немає. Особливої актуальності це набуло останнім часом, коли ця явно совково-швондєрівська влада зпутала і стриножила одним махом майже увесь український народ.

Незважаючи на те, що майже чверть століття Україна формально тягнеться до європейських цінностей, наші можновладці усіх урядів виявилися звичайними совками. Ці новітні швондєри придумали собі паразитарно-ідеологічну модель свого довічного перебування у владі та існування коштом українського народу. По-суті це банальне соціальне паразитування на доходах своїх громадян, яке із організацією життя людей у Європі нічого спільного не має.


Читайте також: ОСББ? Ні, я не фінансую ГЕНОЦИД!


Для реалізації своїх підступних планів вони вже дввадцять п'ятий рік "латають" українське законодавство. Небайдужим громадянам було цілком достатньо цього часу, щоб розібратися та зрозуміти про істинні наміри цих горе-реформаторів. До-речі ці перефарбовані компартійці до влади націонал-патріотів так і не допустили. Хто ще не знає, то повідомлю, що трохи оговтавшись від краху свого комуністичного ладу та тимчасових перемог демократичних сил, вони вирішили за будь-що відібрати наші багатоповерхівки, які раніше належали державі, а потім були приватизовані громадянами. Проведену приватизацію ці покручі вважають своєю найбільшою помилкою, яку допустили через тиск на них тодішніх ще впливових націонал-патріотичних сил. Відібрати просто так ніяк не виходило, тому розпочався довготривалий процес так званого реформування, який розтягнувся на майже цілу епоху і який донині ще триває.
Вибудована ними за радянських часів система ЖКГ дуже перешкоджала цьому. Але її довелося все-таки руйнувати. Одразу виникла ще одна сер'йозна проблема. Оскільки, на відміну східноєвропейських держав, в Україні люстрації громадян щодо співпраці їх із органами КДБ СРСР проведено не було, виникла проблема збереження мережі оперативних явочних квартир, якими були нашпиговані багатоповерхівки, та й зрештою залишаються ще й досі. Прийняти в Україні європейську модель кондомініумів - означало приведення існуючої мережі до повного краху. Оскільки ця мережа без функціонування системи ЖКГ існувати не могла, необхідно було її кудись переімплементувати. От тоді задля її збереження було придумано українське "хау", яке потім отримало назву - ОСББ. Тобто, у кожному домі мав бути створений, звичайно не без участі влади, надійний орган на чолі із перевірених громадян. 


Читайте також: ЗМІНИТИ СИСТЕМУ, А НЕ СТВОРЮВАТИ ФЕЙКОВІ ОСББ…


Але громадяни ще добре пам'ятали, як їх жорстоко у свій час киданули із заощадженнями. Тому, у придумане владою "ярмо", звичайно, переганяючі один одного, ці теж ображені громадяни, не полізли. Довелося ще деякий час владі проводити по всій країні кампанії по поверненню заощаджень громадян. Але всеодно запросто так ніхто в ОСББ йти вже не хотів. необхідно було ще чимось зацікавити. Влада, добре усвідомлюючі, що, рано, чи пізно ці владозалежні теж будуть ошукані, радше неофіційно пообіцяла для них суттєву знижку плати за житло, а також ще заплатити за їхню тимчасову агітпропівську роботу.
І знову по усій країні, як за часів радянської колективізації, розпочався процес заганяння людей у так звані ОСББ. Все майже так, як було тоді. З різницею у тому, що цей процес розтягнули на тривалий період. Якщо за колективізації у господарів примусово вилучали засоби виробництва, то наразі в ОСББ власник вже добровільно віддає своє житло до так званого складеного капіталу і ще й у додачу бере на себе масу усіляких зобов'язань. У результаті маємо тойже "колгосп" із головою та правлінням, призначеними фактично за негласним погодженням влади із лояльних мешканців. Для їхнього "заохочення" владою витрачаються, як не втомлюється повторяти наш міський голова, шаленні гроші. А щоб вони надалі цьому не супротивилися, влада неофіційно пообіцяла для неюобраних у майбутньому знижку на так звану квартплату до 70 відсотків. От вам наочна демонстрація принципу - "розділяй і володарюй".


Читайте також: Что будет, если вам не повезет с управляющим ОСМД? (видео)


Що стосується так званих управляючих (чому не управлінських?) компаній, то це взагалі продукт хворої швондєрівскої уяви наших урядовців. Так, дійсно у світі є багато усіляких управлінських компаній, які власники заводів, фабрик, банків, нерухомого майна, сервісних компаній та інших суб'єктів наймають собі для їх ефективного управління. У наших багатоповерхівок з моменту початку приватизації власника вже немає і сподіваюся, що взагалі ніколи не буде. Лише з однієї причини, що дім у процесі приватизації із об'єкта власності одразу перетворився на суб'єкт спільного володіння і набув суб'єктності (захищенності) відносно усіляких владних шахраїв та аферистів. А для нашої зажерливої влади він перетворився на таку собі валізу без ручки, до якої вже майже чверть століття вона "микититься" якось її непомітно прилаштувати. Цією ручкою і є ці "управляючі" компанії.
Щоб більше не випробовувати Ваше терпіння, лише повідомлю, що ці владні комунальні загарбники усі свої злочинні хотячки понавиписували в українському законодавстві завдяки продажній юстиції, скрізь, де вони вважали за потрібне, при цьому попираючи Конституцію України, основи юриспруденції, європейські цінності та й зрештою радше здоровий глузд. 
Найближчі їхні плани - втягнути власників житла у так званий теплий кредит, "підсилений" захмарними тарифами, а згодом гарантовано зробити цих вельми покірних банкрутами. ну а далі вже справа лише техніки.. І тоді вже гарантовано можна буде стверджувати: "Я, не я, і хата не моя"...

Ще цікава інформація:
Це спочатку для тих, хто не приватизував радянську квартиру. А ті, хто вже втратив своє житло, платитимуть так зване комірне (плата за проживання) новому власнику:
Не приватизував житло? Плати місту за оренду!

http://rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=047282


ФЕЙСБУК, Petro Borisyuk

Матеріали по темі:

Шукаємо реальних власників «приватизованих» квартир


Зворотня сторона ОСББізації та ціни на газ


Я — член локальной громады


ПЕРЕХІД ДО ОСББ ЗАМІСТЬ ЖКГ ПРИЗВЕДЕ ДО ТРАГЕДІЇ ДЛЯ МІЛЬЙОНІВ УКРАЇНЦІВ


КТО БУДЕТ УПРАВЛЯТЬ НАШИМИ ДОМАМИ С 1 ИЮЛЯ? ОСМД ИЛИ?


Хотите ОСМД? Тогда готовьтесь к войне с монополистами


В чому різниця між будинковим комітетом (ОСН) і об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ)?


Як будинковий комітет може контролювати роботу підприємства з обслуговування житла?


Висновки щодо Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку»


Як позначиться на правах власників квартир дія закону «Про ОСББ» (порівняльна таблиця)


Правовий статус будинкового комітету (ОСНу)


Навіщо нам потрібен будинковий комітет (ОСН)?


Возможно ли создание объединение совладельцев многоквартирного дома (ОСМД) без потери права собственности на собственную квартиру?


ОСМД или ОСН? Сравнение функций и возможностей (формат листовки на русском)


ОСББ чи ОСН? Порівняння функцій та можливостей (формат листівки українською)


СТВОРЕННЯ ТА ДІЯЛЬНОСТЬ ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ



















Читайте також: ЗМІНИТИ СИСТЕМУ, А НЕ СТВОРЮВАТИ ФЕЙКОВІ ОСББ…

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ