- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 14 липня 2016 р.

ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА ЗАДЗЕРКАЛЛЯ

Відповідно до статті 140. Конституції України місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції та законів України.
   Територіальні громади (юридичні особи публічного права) села, селища, міста безпосередньо або через утворені ними органи місцевого самоврядування управляють майном, що є в комунальній власності (ст..143).

   Відповідно до статті 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” територіальним громадам (юридичним особам публічного права) сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження.
   Наче все дотепно і, гранично зрозуміло. Але, не в Задзеркаллі.
   Ось, наприклад, довідник організацій та підприємств України B2BТoday.com.ua (http://b2btoday.com.ua/), запевняє своїх відвідувачів в тому, що спотворена до невпізнаваності існуюча неконституційна система місцевого самоврядування головним своїм „надбанням”, сьогодні, вважає створені нею фейкові представницькі і виконавчі органи та приватні комунальні підприємства, організації, установи - суди, правоохоронні органи та інше лайно.
   Далі без коментарів...


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко



























































































































































































































 

2 коментарі:

  1. По статье всё понятно. А каков метод перехода имущества селькой громады в приватну властноть?

    ВідповістиВидалити
  2. вот Вы раскопали всё это про Днепровскую область. Понятное дело, что такое же по всем областям. Вы же ведь не исключение. ... И дальше что? Что делать-то с этой инфой? Ходить с ощущением: У меня есть клёвая инфа?

    ВідповістиВидалити

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ