- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 7 грудня 2015 р.

День МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ – свято викрадене у громади

(Для довідки. Згідно із Конституцією України, Цивільним кодексом, Європейської хартією місцевого самоврядування, Законом України про місцеве самоврядування: місцеве самоврядування в Україні – це гарантоване державою право та реальна здатність територіальної громади – жителів села чи міста – безпосередньо або через створений громадою представницький орган вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.
 
Місцеве самоврядування здійснюється територіальними громадами сіл, селищ, міст як безпосередньо, так і через сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи, а також через районні та обласні ради, які представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст. Територіальна громада є  одиниця, первинний суб’єкт місцевого самоврядуванняі за за її відсутності відсутнє і місцеве самоврядування. )
Незважаючи на методологічні вимоги до місцевого самоврядування, державне свято місцевого самоврядування злочинно  визначено  як професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, що начебто  представляють багатотисячний загін «народних обранців». Такими заявами через ЗМІ в свідомість пересічних українців заганяється абсолют думки про безпорадність  громад  і непохитність та зверхність системи рад, яка спрямовує розвиток  суспільства, приписуючи собі право діяти від нашого імені.
Збираючись на сесіях, за круглими столами нарад, семінарів та конференцій, ужалені консолідацією свідомих правозахисників, вони серед так званих представників громадянського суспільства  проводять «мозкові штурми», пошук ідей, серед урядовців винаходять штучні та нікчемні інноваційні проекти на замовлення псевдоолігархів – крадіїв національного багатства, щоб демонструвати неабияку активність, для чого і розпочали реформу місцевого самоврядування в Україні через так звану «децентралізацію», яка ще більше заганяє суспільство до злиднів і через те в систему тотального контролю і енергетичної кризи.
         Група правозахисників аматорські  виклала і обґрунтувала злочинність даного проекту в графічних матеріалах та в малюнках.  https://www.youtube.com/watch?v=TQ0qO2AnXqo
 Усвідомлюючи  оману чиновників і свою  роль, як громадян – власників національного багатства в прийнятті рішень, все більше і більше реалізуються місцевих ініціатив, що і є показником свідомого громадівського  самоврядування, право на яке дає безпосередня демократія, викладена як конституційне  право територіальних громад.
       Так наближається до загальних зборів і легітимізації селищної ради громада  села Горенка, що затишно розмістилось  поблизу Пущої Водиці під Києвом в обіймах  велетнів – сосен. Потрапивши в загальну для всіх біду рейдерської забудови, дозвіл на яку дала нелегітимна сільрада, селяни напередодні дня місцевого самоврядування  05.12.15 р стали як один в захисті своїх прав і прийняли рішення як конституційні  власники в інтересах громади. https://www.youtube.com/watch?v=ipYklaQ9qJQ
         Депутатам селяни за ганебні рішення вказали своє місце.  За такого прикладу активності українців самоврядування буде природнім і результативним, що змінить систему і подолає будь – яку корупцію, з якою не знають що вчиняти так звані «народні обранці» і створюють нові грантоїдські  ГО, що реалізують урядові проекти децентралізації.
           Тож вітаємо всіх вас з можливістю наданою європейською хартією самостійно, неупереджено і ефективно впорядковувати оточуючий нас простір, ініціювати проекти самоорганізації у всіх галузях та сферах, не чекаючи рекомендацій з гори.
Бажаємо кожному з Вас, дорогі наші користувачі сайту, з цієї нагоди здоров`я, миру, морального задоволення і злагоди в суспільно корисній праці, активної громадянської позиції та єдності на шляху розбудови занедбаних режимом сіл, міст та містечок, щоб Україна розквітла і народ в ній пишався  державою, створеною власноруч на основі національних традицій безпосередньої демократії і  кращого світового досвіду.
 Для вас ГО «Самоврядна громада» продовжує благодійно шукати кращі практики урегулювання суспільних конфліктів,  надавати індивідуальні методики самоорганізації населення в різних сферах життя і захищати конституційні права колективів власників перед корумпованими  чиновниками, що уперто замовчують тему самоврядування в інтересах територіальних громад і видають його як особливу і надану лише їм привілею.
Інна Плотнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ