- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 7 травня 2016 р.

ОСББ? Ні, я не фінансую ГЕНОЦИД!

Одразу зазначу – я не проти ОСББ і спільної власності в цілому у вигляді цілісного майнового комплексу (яким є багатоквартирний будинок), збудованого з урахуванням всіх новітніх технічних, екологічних та енергозберігаючих технологій, вимог і стандартів, з оформленою прибудинковою територією, трьохярусним підземним паркінгом, супермаркетом на першому поверсі та 3-5-тью поверхами офісних чи готельних приміщень, терасами з басейнами, зимовими садками, огорожею навколо дворової частини, на якій розташовані багатопрофільні спортивні майданчики, тенісні корти із штучним покриттям, алеї і фонтани у зоні відпочинку, спеціалізований майданчик для вигулу собак, вертолітний майданчик та навігаційна вежа на даху, і щоб все це, в самому епіцентрі мегаполісу, в межах відповідної територіальної громади, юридичної особи публічного права. Я хочу аби так жили пересічні українці в світлі беззаперечного домінування української Конституції та законодавства, отримуючи задоволення від життя в своїй країні.

Але, я проти ОСББ, як перехідного періоду від кланово-олігархічної системи до феодально-олігархічного гібридного геноциду.
Після проведених 5-го травня (поточного року) зборів мешканців моєї багатоповерхівки (нижче відео і фото), на предмет агітації щодо створення ОСББ, я зрозумів, що мушу викласти своє бачення ситуації, тим більше, на передодні житлово-комунальної окупації приватними керуючими компаніями, широкомасштабний наступ яких заплановано на 1-ше липня 2016 року, з метою виконання положень Закону №417-VIII  "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку".

Чому не можна створювати ОСББ?

Для відповіді на це питання потрібно розуміти закамуфльовану під реформи мету втілювачів гібридного «толерантного» геноциду, який планомірно, останніх 25-ть років знищує українську державу.
Останніх 25-ть років в умовах планомірного тотального грабунку і нищення найпотужнішого економічного потенціалу в Європі і світі (яким він був в України на момент проголошення незалежності), мешканці багатоповерхівок часів забудови 60-80-х років минулого століття, справно платили ЖЕКам за комірне, а натомість чули про відсутність коштів на планові та капітальні ремонти своїх будинків. Остання формація політиків різного ґатунку, навіть піарилася (здебільшого перед виборами) на точково-косметичних ремонтах дахів, під’їздів, облаштуванні дитячих майданчиків.
Сьогодні, за ліквідацією ЖЕКів намагаються приховати злочин чверть столітнього грабування і нецільового використання наших фінансових ресурсів, а застарілий, занедбаний житловий фонд, завдячуючи кишеньковим політичним проектам і парламенту кнопкодавів, намагаються перекласти на плечі їх мешканців, з урахуванням непомірних інтересів феодалів-монополістів. В час стрімкого зростання в Україні цін на енергоресурси,кишенькові приватні керуючі компанії, які зайдуть на ринок житлово-комунальних послуг, слугуватимуть інструментом збагачення олігархів з одного боку і кардинального зубожіння населення, з іншого.


Читайте також: ЗМІНИТИ СИСТЕМУ, А НЕ СТВОРЮВАТИ ФЕЙКОВІ ОСББ…


Більше того, створивши ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) і заключивши договори з «фіктивними прокладками» від олігархів (а їх буде, як грибів після дощу), співвласники будинку, маючи статус юридичної особи, у відповідності до укладених ними договорів, змушені будуть платити невпинно зростаючі тарифи своєчасно і у повному обсязі. Інакше – штрафні санкції. Отже, у такому випадку на плечі добросовісних платників за комунальні послуги, якими здебільшого є пенсіонери (які мимоволі вже задіяні в схемі гарантованої компенсації інтересів монополістів відрахуваннями з державного бюджету, через субсидіювання комунальних платежів), буде покладено тягар неплатежів неплатників. Через дію даного принципу «розподіляй і володарюй» (зіштовхуючи сусідів лобами в умовах зубожіння, безробіття і росту цін), юридичній особі ОСББ нічого не залишатиметься, як справно платити, або відповідати спільним майном. Неплатники комунальних послуг стануть спільною проблемою всіх членів ОСББ.
Відповідно до діючих на момент будівництва більшої частини багатоквартирного житлового фонду України, будівельними нормами і правилами було передбачено заміну «чорної» металевої труби стояків опалення, гарячого і холодного водопостачання через 18 років експлуатації, чавунної системи водовідведення і дренажу (каналізації і лівньовки) – 50 років, термін експлуатації крупноблочних і панельних будинків «хрущівок» - 50 років, крупноблочних і панельних «брежнєвок» - 100 років, багатоповерхівок з силікатної цегли з армуванням несучих стін – 150 років. За умов нормальної експлуатації поточний ремонт має проводитись за необхідності, плановий - раз на 10 – 15 років, а капітальний – раз на 25 – 30 років.
Отже, наше житло, це не єгипетські піраміди, не Стоунхендж і не Велика китайська стіна. Воно не перебуває під фінансовим захистом Юнеско. Воно, має відповідний термін експлуатації і потребує постійного догляду у вигляді комплексу поточних, планових і капітальних ремонтів. Спробуйте згадати дату введення вашого будинку в експлуатацію і відшукати свідків-очевидців проведення в ньому ремонтних робіт відповідними службами. Думаю, ви безрезультатно змарнуєте свій час. А це і є відповідь на попереднє питання.

Чому треба створювати ОСНи?

В умовах жахливого експерименту гібридного геноциду по відношенню до «єдиного джерела влади в Україні» (згідно статті 5. Конституції України), що триває вже чверть століття, українці приречені до об’єднання, як мінімум задля виживання і самозбереження, а як максимум – для відновлення справедливості та поновлення конституційного ладу в своїй державі. Кровопролиття Революцій та перейменування вулиць і скверів на честь їх героїв, життя не покращують. Їх плодами, як і раніше, продовжують користуватись негідники. Це має бути процес Еволюції свідомості і відповідальності, тим більше, що в цьому випадку універсальним інструментом в досягненні даної мети є чинне українське законодавство.
Демонтаж існуючої неконституційної системи має пройти через еволюцію розвитку самоорганізації населення від утворення ОСНів (будинкових, вуличних, квартальних, мікрорайонних комітетів) до утворення сільських, селищних, міських та районних у містах (з районним поділом) територіальних громад,  юридичних осіб публічного права, які, в свою чергу, створять легітимні представницькі і виконавчі органи місцевого самоврядування, а також законні комунальні підприємства.
Стаття 5. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначає органи самоорганізації населення (ОСН), як невід’ємну складову системи місцевого самоврядування в Україні, а закон «Про органи самоорганізації населення», визначає і гарантує їх функції, повноваження, обов’язки та відповідальність.

Лаконічний висновок

Я обираю законний шлях для поновлення конституційного ладу в країні та не фінансую геноцид… А Ви?


Матеріал підготував: Сергій Філіпенко
Матеріали по темі:

В Дніпропетровську працюватиме інформаційно-навчальний та комунікаційний центр «Територіальна громада як суб’єкт самоврядування»


ОСББ или ЖЭК. ЖЭК! Только ЖЭК территориальной громады!


Что будет, если вам не повезет с управляющим ОСМД? (видео)


Мережа влади: Обережно! ОСББ (відео)


ОСББ, управителі? НІ! Комунальні підприємтва в громади!


Знову про ОСББ листівка для сусідів


ОСББ? Ні, я не фінансую ГЕНОЦИД!


Как навести порядок в доме? (формат листовки)


Як фальсифікують ОСНи (ОРГАНИ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ)


ОСББ чи ОСН? Порівняння функцій та можливостей

ЗАКОН УКРАЇНИ Про органи самоорганізації населення

Про капітальні ремонти житлового фонду за кошти місцевих бюджетів

З 1 липня вступає в дію Закон про управління багатоквартирним будинком

ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ ПУТЕМ ТЕРРИТОРИАЛЬНОЙ САМООРГАНИЗАЦИИ

Как простые украинцы могут контролировать любые незаконные решения КП и органов местного самоуправления через ОСНы

Органи самоорганізації населення

Порядок создания ОСН (описание процедуры и образцы бланков)

ПОВНОВАЖЕННЯ ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА ОСНОВА ОРГАНУ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНУ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПОВНОВАЖЕНЬ ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ ТА ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ЩОДО ОРГАНІВ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ




ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ОРГАНИ САМООРГАНІЗАЦІЇ НАСЕЛЕННЯ

4 коментарі:

  1. Такой бредятины я еще не читал. Сразу видно, что человек ДАЛЕК от этой темы и знает про нее только по слухам. ОСББ и ОСН взаимодополняющие структуры. Такое ощущение, что человек с Луны спустился. И функции у них отличаются. То что ОСББ ЗЛО мог написать только человек, который всю свою жизнь боится брать ответственность на себя за СОБСТВЕННОЕ имущество. Лучше спихнуть на другого и потом постоянно его критиковать - так проще. Это уже было. Да только он не сказал другого. Короче, чтобы не читать этот "шедевр" умалишенного, лучше ознакомится самому ЛИЧНО, а не слушать сплетни бабушек по лавочкам. http://www.mdi.org.ua/ ОСМД самая независимая структура от власти по сравнению от всех существующих. Она НИКОМУ не подчиняется, кроме как общим сборам ОСМД ну и Законам Украины (им ни Мер ни премьер ни сам Президент не указ). Стыдно такие вещи не знать. Человек расписался в своем НЕВЕЖЕСТВЕ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Владимир Монархович такого бреда как пишешь ты я еще не читал !.. Особенно последняя строчка. Она НИКОМУ не подчиняется, кроме как общим сборам ОСМД ну и Законам Украины (им ни Мер ни премьер ни сам Президент не указ). Я жил в одной стране и там люди тоже так думали как ты !.. Только вот неудача, работники которые делают ремонт, должны иметь лицензию, а лицензию получат карманные фирмы (гройсмана или параша нко ).. И цены будут тебе выставлять какие захотят !.. Попробуй допустить работника без лицензии ремонтировать твой дом, такой штраф получишь... На заборе тоже написано, это не значить что там он есть !.. Пока у власти воры и аферисты, Украинский народ жить хорошо не будет !.. в. гройсман жил в моем дворе и его папу бориса знаю лично !.. Там система одна или натравит бандитов или приедет милиция... Давай пока шоколадный ты наш !..

      Видалити
  2. Бачу матеріал сподобався, а головне - влучив у ціль ))) ОСББ - афера, яка спрямована приховати чверть столітній грабунок в сфері ЖКГ.
    В статті "ЗМІНИТИ СИСТЕМУ, А НЕ СТВОРЮВАТИ ФЕЙКОВІ ОСББ…" про те, чому сьогодні не можливо оформити не тільки прибудинкову територію, а й ділянку під самим будинком. Ось посилання: http://tergromada.blogspot.com/2016/05/blog-post_53.html

    ВідповістиВидалити

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ