- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 22 травня 2015 р.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО НІМЕЧЧИНУ

1.  Офіційна назва – Федеративна Республіка Німеччина (ФРН).

2.  Німеччина є найбільш густонаселеною країною Євросоюзу. Щільність населення становить 229 осіб/км2
3.  Німці займають другу сходинку пивного рейтингу: на душу тут припадає близько 130 літрів пива в рік! Недосяжним лідером рейтингу є населення Чехії. Тут в середньому випивають понад 160 літрів цього чудового напою.
4.  Цікавий факт: на одного німця припадає 0.35 літри випитого пива в день.
5.  Населення Німеччині приблизно дорівнює 82 млн. чоловік.
6.  Близько 15 млн. чоловік населення країни – не німецького походження, що становить 18% від загальної чисельності. При цьому, 7.5 млн. – іноземці. – цікавий факт.
7.  Більше 25% населення США стверджує, що в їхньому роду є німці.
8.  Німецькі спортсмени завоювали в цілому 1548 олімпійських медалей! За цим показником вони поступаються лише спортсменам з США.
9.  Цікавий факт: в середині вересня в Мюнхені починається всесвітньо відомий пивний фестиваль Октоберфест. Паради пивоваріння почали проводити з 1810 року. З того часу це дійство стало не лише традицією, але й справжнім магнітом для туристів. Цікавий факт: щорічно на свято пива приїжджає понад 6 млн. чоловік. За два тижні випивається більше 6 млн. літрів пива. До речі, ціна одного літра пива перевищує позначку у 8 євро!
10.                      У Німеччині налічується понад 2,5 млн. фахверкових будинків. На сьогоднішній день, не в одній країні світу немає такої кількості цих унікальних будиночків.
11.                      Цікавий факт: Німеччина – батьківщина всесвітньо відомих композиторів класичної музики. Найбільш відомими німецькими авторами були Бах, Гендель, Бетховен, Шуман, Мендельсон, Брамс, Вагнер і Р. Штраус.
12.                      У Німеччині налічується понад 1300 пивоварень, які виробляють понад 5000 сортів пива!
13.                      В 1998 році в країні налічувалося 5752 музеї. Це приблизно стільки ж, як в Італії та Великій Британії разом узятих – цікавий факт.
14.                      Німеччина була першою країною у світі, яка ухвалила перехід на літній час. Це сталося в розпал Першої світової війни (1916).
15.                      Термін «екологія» було введено німецьким біологом Ернстом Геккелем в 1866 році.
16.                      Німеччина потрапила в трійку світових лідерів по переробці відходів (понад 50%). Перше і друге місце займають Швейцарія та Австрія відповідно.
17.                      Цікавий факт Німеччини: пивоварня Weihenstephaner в Баварії була побудована в 1040 році! Майже 1000 років досвіду робить її найстарішою броварнею в світі.
18.                      Перший ощадний банк у світі почав функціонувати в місті Ольденбург (Нижня Саксонія) в 1786 році.
19.                      Ульмський собор є найвищою в світі церквою. Його висота становить 161,53 метри.
20.                      Резиденція Вюрцбург може похвалитися найбільшою стельовою фрескою в світі – 677 м2.
21.                      Німеччина є найбільшим у світі експортером товарів. Країна забезпечує понад 10% світового експорту – цікавий факт.
22.                      Майже 70% німецьких доріг не мають обмеження швидкості.
23.                      Більше 30% території країни покрито лісами.
24.                      Німеччина – батьківщина найвидатніших філософів нашого світу. Найбільш відомими є: Кант, Гегель, Шопенгауер, Ніцше, Хайдеггера…
25.                      Німці працюють 8 годин в день, 6 днів в тиждень!
26.                      В країні випікають понад 300 сортів хліба!
27.                      Цікавий факт: Німеччина бореться з проблемою низької народжуваності. У більшості сімей є тільки 1 дитина. Це пояснюється тим, що німкені стали незалежними і самі заробляють гроші.
28.                      Більшість населення сповідує католицизм – 32%, лютерани складають 31%, атеїсти – 30%.
29.                      Найбільш популярними видами спорту є футбол і біатлон.
30.                      Німеччина – батьківщина відомих спортсменів. Гонщик Міхаель Шумахер – 7 разів ставав чемпіоном світу; Магдалена Нойнер – 12 разів чемпіонка світу з біатлону!
31.                      На ЧЄ-2012 в Україні і Польщі, збірна Німеччини з футболу змогла пробитися в півфінал
32.                      2014 року збірна Німеччини з футболу змогла вчетверте в історії піднятися на вершину світового футболу обігравши збірну Аргентини з рахунком 1:0.
33.                      Німеччина посіла 5 місце за кількістю медалей на Олімпіаді в Пекіні (2008 р.), – цікавий факт.
34.                      Близько 90% населення Німеччини користується кабельним або супутниковим телебаченням.
35.      Налічується близько 60 діалектів офіційної німецької мови.
36.                      Столицею, найбільшим і найбільш населеним містом Німеччини є Берлін. Населення столиці становить 3.5 млн. чоловік. Густота населення – 3848 чол./км2. Берлін також є одним з головних туристичних напрямків країни.
37.                      У берлінських університетах навчається понад 140 тис. студентів!
38.                      Чи знаєте Ви, що в Німеччині є музей хліба! Там Ви дізнаєтеся, як печуть хліб, історію хліба, а також Вам розкажуть про різні делікатесні види цього продукту.
39.                      Цікавий факт: Німеччина є одним з творців Євросоюзу. Разом з Бельгією, Італією, Люксембургом, Нідерландами і Францією в 1957 році було створено ЄС. Також країна входить в НАТО і «Велику вісімку».
40.                      Німецька мова – третя за популярністю в світі. Він є офіційно в 5 країнах: Німеччині, Швейцарії, Австрії, Люксембурзі та Ліхтенштейні.
41.                      Німецькі автовиробники – треті в світі за обсягами виробництва автомобілів.
42.                      Найдовше слово в німецькій мові: «Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft» (79 букв). Як не дивно, це слово щось означає! – цікавий факт.
43.                      У Німеччині налічується більше 150 замків.
44.                      Неймовірно, але факт: 102 лауреата Нобелівської премії – німці!
45.                      Німеччина може похвалитися найбільшою кількістю зоопарків у світі (понад 400).
46.                      Берлін в 9 разів більше, ніж в Париж!
47.                      Цікавий факт: геніальний вчений Альберт Ейнштейн народився в Ульмі в 1879 році.
48.                      Тільки 2% німців не володіють стільниковими телефонами.
49.                      Німеччина займає територію в 357 021 км2.
50.                      Кожен другий німець має автомобіль.

Детально про місцеве самоврядування в матеріалі: Місцеве самоврядування: Федеративна Республіка Німеччина



Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ