- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 8 лютого 2015 р.

НЕЗАКОННЕ ЗЛОЧИННЕ УГРУПУВАННЯ – ДНІПРОПЕТРОВСЬКА МІСЬКА РАДА

Нарешті чиновники нелегітимно-утвореного представницького органу (Дніпропетровської міської ради) визнали свою незаконність.
У будь-чому має бути присутня певна логіка і послідовність. Не може шестирічна дитина екстерном, минаючи початкову, а потім середню школу, скласти іспити до вищого навчального закладу.


До чого це я:

Відповідно до норм чинної Конституції України в місті з районним поділом, яким є Дніпропетровськ, з початку мають бути УТВОРЕНІ і ЗАРЕЄСТРОВАНІ районні ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ, кількість яких, на початку, має дорівнювати кількості районів у місті (в Дніпропетровську їх вісім). Потім, виконкоми, створені кожною районною ТЕРИТОРІАЛЬНОЮ ГРОМАДОЮ, доходять згоди щодо передання представницьких та частково або в повній мірі майнових прав відповідних районних громад у розпорядження міської, попередньо її утворивши. В цьому випадку кожна районна територіальна громада є і залишається юридичною особою -  власником (зі своїм статутом) всього нерухомого і рухомого майна (наприклад: комунальне підприємство з відповідною інфраструктурою, спецтранспортом та спецзасобами), яке знаходиться на території відповідного району. А саме головне – кожна районна територіальна громада, як ВЛАСНИК, має свій окремий розрахунковий рахунок відкритий і зареєстрований в казначействі.
При реєстрації ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ міста, принцип її узаконення права власника залишається таким самим. Після згоди всіх учасників про її створення, протоколом засідання, ухвалюється та затверджується  статут територіальної громади міста (правила фінансових відносин між суб’єктами господарювання чітко прописуються). Після цієї процедури «новоутворення», на підставі відповідних документів, реєструється в Мінюсті як юридична особа набуваючи право власності, що дає можливість відкрити свій розрахунковий рахунок і проводити господарську діяльність.
Тільки в такому випадку, відповідно до норм чинної Конституції (ст..140-143), ці утворення – ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ є ЛЕГІТИМНИМИ ВЛАСНИКАМИ І РОЗПОРЯДНИКАМИ МАЙНА.

До чого це я?

Наразі, на свій інформаційний запит, отримав гідну відповідь від Дніпропетровської міської ради, якою вони підтверджують свою НЕЗАКОННІСТЬ  і ігнорування основного закону України – Конституції.
Кожного дня цей НЕЛЕГІТИМНИЙ орган використовує наше комунальне майно, тим самим крадучи гроші громади міста Дніпропетровська.
Прокуратуро, а як вам працюється в теплих і світлих приміщеннях будівель, що належать незареєстрованій ТЕРИТОРИАЛЬНІЙ ГРОМАДІ районів і міста Дніпропетровська?


Сергій Філіпенко, 24 листопада 2014 року

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ