- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 8 лютого 2015 р.

ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА – ВИХІД З ДЕМОГРАФІЧНОГО ПІКЕ

Напередодні відзначення чергової роковини Голодомору-геноциду української нації 1932-33 рр.., хотілося б більш прискіпливо зазирнути в сьогодення новітньої історії.
З початком бойових дій – відкритої стадії знищення українців, торішні статистичні дані ООН про 80% громадян України, що знаходяться або на межі, або за межею бідності вже не актуальні. Так само, як і дані останнього перепису населення, де відповідно 78,8% громадян ідентифікували себе українцями. Війна і жахливий економічний стан швидше всього суттєво збільшили перший показник і зменшили другий.

Пазли реальної статистичної ситуації можна буде зібрати не раніше закінчення бойових дій в України (перепис відтерміновано з 2011 на 2016 р.), коли стане зрозумілим той черговий демографічний збиток, який, в чергове, нам імпортував «старший брат».

У 2012 році населення України скоротилося на 80,6 тисяч осіб. Це в той час, коли міграційний приріст у 2012-му був зафіксований у розмірі 61,8 тисяч осіб (в’їхали – 76,4 тис. осіб, а виїхали – 14,5 тис. осіб).  Дані Держстату за січень-грудень 2013 року повідомляють про природне скорочення на 158,7 тисяч осіб (народжених – 503,7 тис., померлих – 662,4 тис.) і загальне скорочення населеня на 126,8 тисяч осіб (дані зменшуються за рахунок міграційного приросту майже на 31,9 тис. осіб: прибулих – 54,1 тис., вибулих – 22,2 тис.). На 1 вересня 2014 року чисельність наявного (?) населення України становила 42 млн. 977,4 тис. осіб (це вже з урахуванням анексованого Криму).
За оцінкою Світового банку 6,5 млн. осіб виїхали з України у пошуках кращої долі, тим самим поставив її на п’яту сходинку у світовому рейтингу країн-постачальників мігрантів. Україна втрачає не тільки різноробочих, а й висококваліфікованих спеціалістів. А в демографічному звіті ООн зазначено, що в Україні зафіксовано найнижчий в світі природний приріст населення.

Українська нація вимирає під «оплиски» міграційного (і нелегального також) приросту. Додайте до цього угоду про реадмісію між ЄС і Україною (15.01.2008 після співу колядок, спікер ВР Арсеній Яценюк «протягує» угоду) відповідно до якої остання перетворюється на «санаторій-відстійник» для всієї європейської нелегальщини.

На моє глибоке переконання, ці дані - яскраве свідчення  новітньої форми прихованого чергового геноциду української нації. Хтось, ну дуже зацікавлений звільнити цей географічний рай (Україну) від аборигенів (українців).

Впевнений, багато хто з читачів чув вислів: «навіщо плодити злидні». Це чергова ідеологічно-інформаційна отрута імпортована в свідомість українців ззовні.

Сьогодні, в чергове, ляльки своїх кремлівських ляльководів спробують переписати ту найкращу (пам’ятаєте, як вони голосили) Конституцію не тільки в Європі, а й у Світі, замість того, щоб спробувати її виконувати. Венеціанська комісія вже дорікає теперішньому керманичу країни у відсутності широкого інформування громадськості і загального обговорення змін до Статей чинної Конституції.

При відсутності достовірної інформації мають місце підозри і домисли, що народні «рейхсформатори» спробують внести зміни з неоднозначним трактуванням конкретних положень.
Сьогодні вже готова «Дорожня карта реформ» для Верховної ради VIII скликання в якій, поміж іншої мішури «рейхформ», є реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади. Поки що «благі» наміри «рейхсформаторів» приховані за законопроектами (я нарахував 10), які ще треба протягнути через ВР, але треба враховувати зобов’язання і обіцянки передвиборчих домовленостей ляльководів. Протягнуть!
Повертаючись до жебраків, злиднів і змін до Конституції, хотілося б певний проміжок часу (до внесення змін) пожити відповідно до положень чинної Конституції, а саме:

Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ.

Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, є об’єктами права власності Українського народу.

Стаття 140. Місцеве самоврядування є правом територіальної громади, що дає можливість громадянам самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України.

Більш ніж впевнений, що у випадку чіткого дотримання і виконання існуючого Головного документу країни (Конституції) в Україні не було б не жебраків, не злиднів, не олігархів, не демографічної катастрофи. Адже матері, народжували б на світ Божий не рабів, а гордих господарів своєї Землі з відповідною майновою часткою з моменту народження.


Сергій Філіпенко, 15 листопада 2014 року 

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ