- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 15 лютого 2017 р.

40 – 100% економії на «комуналкє» - правозахисник Юрій Калюжний (відео)

Наш експерт, правозахисник Юрій Калюжний, на черговому семінарі-навчанні Школи правознавства територіальної громади Дніпра, який відбувся у приміщенні Центральної міської бібліотеки 14 лютого, в деталях  розповів, як заощадити від 40 до 100% на оплаті за комунальні послуги. Більше того – це можна і треба робити об’єднавшись у будинкові комітети (ОСНи) – ставши не тільки власниками, а й владою.


Більше деталей у відео.

Матеріал підготував: Сергій Філіпенко

2 коментарі:

  1. 1. Наші органи влади це є "наперточники", які діють тільки з метою збагачення їх посадовців, не грайте по їх правилам.
    2. ОСББ має захищати спільні інтереси співвласників.
    3. В спільних інтересах співвласників варто створити первинний орган влади - Будинковий комітет, а потім територіальну громаду публічного права.
    4. Щоб не сплачувати ЕСВ не приймайте в штат ОСББ нікого.
    5. Загальними зборами оберіть скарбника і збирайте частину внеску на утримання будинку готівкою та визначте порядок її використання.
    6. ОСББ за готівку організовує прибирання і освітлення місць загального користування. Всі інші послуги надаються по прямим договорам між кінцевим споживачем і надавачем послуг.
    7. Частину внесків співвласників збирайте на рахунок ОСББ для формування фонду ремонту і модернізації свого будинку і співучасті бюджетів усіх рівнів в модернізації будинку.
    8. ОСББ не є власником спільного неподільного майна співвласників будинку і прибудинкової території. Тому не сплачує: за користування землею (земельний податок), за використання надавачами послуг кінцевим споживачам внутрішніх інженерних мереж з метою отримання комерційного прибутку.
    9. Надавачі послуг мають приймати участь в утриманні будинку коли вони користуються спільним неподільним майном співвласників будинку. Дотримується принцип: "Користуєшся - платиш, не користуєшся - не платиш".

    ВідповістиВидалити
  2. На счет пункта 9 " Надавачі послуг мають приймати участь в утриманні будинку коли вони користуються спільним неподільним майном співвласників будинку. Дотримується принцип: "Користуєшся - платиш, не користуєшся - не платиш"." Напрямую законодательство Украины это не предусматривает. Внутридомовые системы многоквартирного дома (электро, газо, водоснабжения холодного/горячего, водоотвода, отопления являются совместной неделимой собственностью совладельцев дома. Эти системы усполнители услуг используют для предоставления услуг не ОСББ, а конечному потребителю. Поэтому законодательством предусмотрено заключение договоров поставки с ОСББ, чтобы уйти исполнителю от проблемы использования внутридомовых систем. В тоже время исполнители услуг прекращают предоставление услуг в дом при отсутствии договоров обслуживания внутридомовых систем.

    ВідповістиВидалити

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ