- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 11 травня 2016 р.

В Приднепровске создали ОСМД без согласия жителей

Сам создал, назвался руководителем и хочет улучшать условия проживания людей, которые своего согласия на это не давали. Такая ситуация у жителей улицы Космонавтов на ж/м Приднепровск. Один из их соседей инициировал передачу дома на баланс ОСМД. Только вот людям такая идея не нравится, сообщают «Детали». 


Люди полностью поддерживают ЖЭК. Когда зашли слухи о создании ОСМД, испугались. Мол, это же надо ежемесячно платить не коммунальщикам, а на общий счет. Следовательно, сумма может быть больше.
Но больше всего не доверяют люди инициатору создания ОСМД — Вадиму Криворучко. Мужчина, говорят, слишком рьяно взялся воплощать эту идею в жизнь и, никого не спрашивая, объявил себя руководителем объединения.
Сам же Вадим Криворучко объяснил — инициировал процесс, чтобы у людей была возможность руководить собственным домом, например, говорит, понадобился ремонт — деньги есть — сделали. ЖЭК, по его мнению, с такой задачей не справится. Поэтому предложил взять шефство в свои руки и подчеркивает: на законных основаниях.
Протокол заседания, на котором создали ОСМД, мужчина возмущенным людям не показал. А официально ОСМД с названием Космонавтов, 26 уже зарегистрировано. Люди, которые сомневаются в правомерности данного решения, рассказывают специалисты, имеют право получить копии протокола заседания, на котором и создали объединение. Жители дома говорят: без внимания это дело не оставят, будут обращаться в столицу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ