- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

четвер, 9 квітня 2015 р.

Об’єднані Арабські Емірати (законодавство)

Закони ОАЕ викликають жвавий інтерес не тільки у юристів: кожен житель ОАЕ, як і турист, який в'їжджає в країну, повинен орієнтуватися в існуючій системі нормативних актів, сукупність яких і являє собою законодавство ОАЕ.

Для початку потрібно розібратися, яка в Арабських Еміратах форма правління. Державний устрій ОАЕ ґрунтується на принципах федерації. Входять до складу єдиної держави сім еміратів мають відносну самостійність у питаннях місцевого самоврядування, розпорядження водними та земельними ресурсами. Виконавча влада в Об'єднаних Арабських Еміратах належить Вищій Раді і Президенту, які вибираються з шейхів-правителів еміратів.
Форма правління в ОАЕ, принципи поділу повноважень між гілками влади регламентовані основним законом країни (ним є Конституція ОАЕ). До 1996 року в Еміратах діяла тимчасова конституція ОАЕ 1971р. Текст конституції ОАЕ 1996 багато в чому ґрунтується на положеннях колишнього основного закону. Особливу увагу слід звернути на те, що головним джерелом законодавства тут як і раніше вважається шаріат.
Арабські Емірати проголошуються арабським мусульманською державою, а тому Кримінальний кодекс ОАЕ досить традиційний і заснований на ісламських нормах. Незважаючи на те, що правителі еміратів - високо освічені люди, а Об'єднані Арабські Емірати в цілому проводять дружню імміграційну політику і навіть роблять деякі знижки для туристів (наприклад, що стосуються поведінки в громадських місцях та вживання спиртного), не варто забувати, що більшість підзаконних актів і місцеві нормативні документи ОАЕ можуть досить жорстоко карати за недотримання традицій і звичаїв ісламської країни. Туристам, які в'їжджають в Емірати, належить дбайливо зберігати і бути готовими до того, щоб пред'явити свої документи. Жителів ОАЕ не можна ображати негідною, з точки зору мусульман, поведінкою по відношенню до жінки або неповагою релігійних почуттів громадян цієї гостинної країни. За серйозні порушення законодавства ОАЕ загрожує тюремне ув'язнення або штраф. Туристів ОАЕ карають нечасто, але зазвичай будь-яке правопорушення призводить до заборони на в'їзд в ОАЕ. Провинився надалі просто відмовлять у візі.
Що стосується отримання статусу громадянина ОАЕ, то тут влада дотримується суворих норм. Отримати паспорти жителів ОАЕ іноземцям важко. Хоча вигідні умови для ведення бізнесу та придбання нерухомості громадянами інших країн законодавство ОАЕ передбачає.
Створюючи офшорні зони, куди залучаються іноземні інвестиції та робоча сила, влада ОАЕ одночасно не забувають і про власну промисловість. Федеральний закон ОАЕ №1 свідчить, що частка місцевих виробників у загальному обсязі виробництва не повинна опускатися нижче 25%, а участь вітчизняного капіталу в індустріальних проектах має становити, як мінімум, 51%.


1 коментар:

  1. Моє свідчення Привіт усім. Я тут, щоб засвідчити, як я отримав свою позику у містера Бенджаміна після того, як я кілька разів звертався до різних позикодавців, які обіцяли допомогти, але вони ніколи не видавали мені позику. Поки мій друг не познайомив мене з містером Бенджаміном Лі, пообіцяв мені допомогти, і справді він зробив те, що обіцяв, без жодної затримки. позику і змінило моє переконання. Я не знаю, чи потребуєте Ви якимось чином справжньої та термінової позики, будь ласка, зв’яжіться з паном Бенджаміном через WhatsApp + 1-989-394-3740 та його електронну адресу: 247officedept@gmail.com дякую.

    ВідповістиВидалити

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ