- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 5 січня 2018 р.

Страх штовхає їх на абсурдні дії…

Вони бояться. Вони дуже бояться, що рано чи пізно доведеться віддавати награбоване, окуповане, анексоване. Віддавати споконвічному і конституційному власнику - українському народові, заснованій ним Державі Україна та його територіальним громадам.
Страх штовхає їх на абсурдні дії, жадоба наживи кидає покидьків у золоту бездонну прірву небуття...

Вже можна класифікувати види підміни власників національного багаства:
1. Так звані об'єднані територіальні громади - ОТГ. "Утворені" без жодних рішень загальних зборів (референдумів) територіальних громад на основі фільчиних кабінетних "перспективних планів" влади рад.
2. Так звані громади з недійсними статутами, що характеризуються такими ознаками:
2.1. Затвердження або прийняття статутів радами (совєтами). Безглуздість афери полягає в тому, що органи місцевого самоврядування (ОМС), в тому числі представницькі - ради, мають бути утворені саме на підставі Статутів тергромад. Тобто, на момент прийняття Статуту тергромади навіть в теорії не може існувати жодного депутата або чиновника )), який би міг щось затверджувати.
2.2 Так звані громади, які охоплюють кілька адміністративно-територіальних одиниць, що суперечить конституційній вимозі: одне село, одне місто, один район у місті з районним поділом - одна адміністративно-територіальна одиниця - одна територіальна громада. Механічне дублювання сфер впливу сєль- і горсовєтів.
2.3. Так звані громади, де органи є юридичними особами. Тобто, коли не тергромади є власниками землі і комунального майна, а совєти.
3. Діяльність так званих "уповноважених" або "суверенів". Ситуація, коли тергромаду підмінюють від однієї до кількох десятків осіб, які "приймають" рішення від імені громади. Саме в такий спосіб до цього часу намагаються "легітимізувати" анексію Криму та окупацію Донбасу. Хоча рішення з приводу територіальної цілісності не є компетенцією окремої громади, а тільки всієї сукупності територіальних громад - українського народу.
4. Спроба підміни територіальних громад громадськими організаціями (ГО), які містять в своїй назві словосполучення "територіальна громада". Тут без коментарів. Статуси первинних суб'єктів місцевого самоврядування і ГО не порівнюються.

Фейсбук, Markiyan Gudz

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ