- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 3 лютого 2017 р.

Як за наш рахунок втілюють антиконституційну реформу децентралізації

   Продовжуємо збір інформації стосовно антиконституційних дій чиновників, які сьогодні, використовуючи фінансові ресурси обласного бюджету, сприяють утворенню «фейкових» об’єднаних територіальних громад.

   Нагадаємо, що відповідно до положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальна громада – це жителі, об'єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об'єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр.
   Адміністративно-територіальна одиниця – це область, район, місто, район у місті, селище, село.
   Первинним суб’єктом місцевого самоврядування, основним носієм його функцій і повноважень є територіальна громада села, селища, міста.
   Територіальні громади в порядку, встановленому законом, можуть об’єднуватися в одну сільську, селищну, міську територіальну громаду, утворювати єдині органи місцевого самоврядування та обирати відповідно сільського, селищного, міського голову.
   Територіальні громади села, селища, міста, що добровільно об’єдналися в одну територіальну громаду, можуть вийти із складу об’єднаної територіальної громади в порядку, визначеному законом.
   Органи місцевого самоврядування є юридичними особами і наділяються цим та іншими законами власними повноваженнями, в межах яких діють самостійно і несуть відповідальність за свою діяльність відповідно до закону.
   Отже, для того аби щось об’єднати, варто було б переконатись в наявності у первинних суб’єктів (територіальних громад) юридичного статусу публічного права, а також провести зазначене питання через місцеві референдуми.
   Про фактаж порушень чинного законодавства (з прізвищами і посадами) в наступному матеріалі:

На Днепропетровщине будут поощрять инициативные территориальные общины
В Днепропетровской области продолжается конкурс проектов развития местного самоуправления. Как сообщил заместитель председателя Днепропетровского областного совета Мгер Куюмчян, в этом году предпочтение будут отдавать проектам объединенных территориальных общин, это позволит быстрее внедрить реформу децентрализации в области.

Больше шансов получить финансирование собственных проектов по благоустройству у инициативных и самостоятельных территориальных общин. По мнению областной власти, сотрудничество с такими общинами является залогом удачной децентрализации и развития инфраструктуры области.
«Еще в августе прошлого года, открывая реконструированную амбулаторию в Александрополе, мы поздравили жителей с принятием проекта о замене окон в школе и детских садах, а уже под новый год дети получили возможность учиться в теплых классах и в группах с новой мебелью и игрушками. Это показатель сплоченной и ответственной работы всех уровней власти, коллективов учебных заведений и родителей ради совместной и такой необходимой цели», – отметил Мгер Куюмчян.

В целом на проект было потрачено почти 1 054 тыс. грн. Сегодня, в рамках рабочего совещания, школу и садики посетили заместитель председателя Днепропетровского областного совета Мгер Куюмчян и первый заместитель председателя Днепропетровской ОГА Олег Кужман. Дети встретили гостей импровизированным концертом и выразили свою благодарность.
«Именно консолидация всех уровней власти и инициатива общин поможет развивать и создавать новую инфраструктуру нашей области. Общины, которые понимают свою ответственность за собственную землю, которые заботятся о своем крае, всегда найдут поддержку в областном совете!» – заявил Глеб Прыгунов.


Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ