- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 26 жовтня 2016 р.

Як Львівська облрада Конституцію ґвалтує

Під час сесії 25 жовтня Львівська обласна рада змінила плани об'єднання (антиконституційних) територіальних громад у п'ятьох районах області.
У такий спосіб депутати Львівської облради частково узгодили план об'єднання територіальних громад, прийнятий у липні 2015 року, із постановою Кабінету міністрів. Депутати зменшують кількість територіальних громад через те, що у попередній версії рішення ЛОР виходило майже удвічі більше громад, ніж це передбачено розпорядженням уряду.

Відтак у Бродівському районі замість 8 громад, які були передбачені попереднім рішення, створять 3 територіальні громади: Бродівську міську громаду, Заболотцівську сільську громаду та Підкамінську селищну громаду.

У Городоцькому районі замість 5 створять 3 громади – Городоцьку міську громаду, Великолюбинську селищну громаду та Комарнівську міську громаду.

У Миколаївському районі замість 5 створять 3 громади – Миколаївську міську громаду, Новороздільську міську громаду та Тростянецьку сільську громаду.

У Радехівському районі замість 6 створять 2 громади – Радехівську міську громаду та Лопатинську селищну громаду.

У Перемишлянському районі замість 4 створять 2 громади: Перемишлянську міську громаду та Бібрську міську громаду

У Самбірському районі, як і було передбачено, створять 12 громад (однак їм змінили межі): Самбірську міську громаду, Новокалинівську міську громаду, Рудківську міську громаду, Дублянську селищну громаду, Бабинську сільську громаду, Бісковицьку сільську громаду, Вільшаницьку сільську громаду, Воле-Баранецьку сільську громаду, Воютицьку сільську громаду, Луківську сільську громаду, Ралівську сільську громаду, Чукв'янську сільську громаду.

Вранці під час сесії 25 жовтня депутати також внесли зміни до планів Яворівського та Жовківського районів, відкинувши таким чином прохання Львова допомогти у створенні міської агломерації.
Також під час попередньої сесії 11 жовтня депутати змінили плани об'єднання громад у Мостиському, Жидачівському та Старосамбірському районах.
Карти: прес-служба Львівської обласної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ