- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 24 травня 2015 р.

НІДЕРЛАНДИ – ЦІКАВІ ФАКТИ

Країна тюльпанів, каналів, вітряків та розвиненого сільського господарства. Читайте також: Місцеве самоврядування у Нідерландах

1.          Офіційною назвою країни є «Нідерланди», однак в усьому світі широке поширення по відношенню до цілої держави отримала назва провінції «Голландія».
2.          Висота середньостатистичного чоловіка становить 184 см, а жінки 170 см, – цікавий факт. Вчені кажуть, що причина в ДНК, харчуванні та фінансовому благополуччі, інші кажуть, що це через їх рясне споживання молочних продуктів.
3.          Нідерландах налічується понад 18 мільйонів велосипедів при населенні в 16.8 млн. чоловік!
4.          Нідерланди – одна з шести членів-засновників Європейського Союзу.
5.          Цікавий факт: напій Джин був винайдений в Нідерландах під назвою Jenever. В кінці XVI століття він широко використовувався як ліки.
6.          Нідерландські мореплавці вперше виявили Австралію і Нову Зеландію в XVII столітті. Австралію тоді називали «Нова Голландія». Нова Зеландія була названа на честь провінції Зеландія. Тасманія була названа на честь дослідника Абеля Тасмана.
7.          Законом закріплено право збереження і вирощування легких наркотиків (конопель) для особистого користування.
8.          Цікавий факт: історично склалося, що голландці не люблять туристів з німеччини, так як під час війни німецькі війська відбирали велосипеди у населення, щоб запобігти можливій розвідці і партизанським рухам. Найбільш популярним жартом на цей рахунок є кричалка «Поверніть наші велосипеди!».
9.          Найвищою точкою Нідерландів є височина Валсерберг. Її Висота складає всього 322 м. Вона розташована в південно-східній частині країни в провінції Лімбург.
10.      Оскільки грунт Амстердама складається з товстого шару болота і глини, всі будинки побудовані на дерев’яних 11-метрових опорах, які стоять на піщаному шарі, – цікавий факт.
11.      Королівський палац на площі Дам побудовано на 13 659 дерев’яних опорах.
12.      Тюльпани ніколи не росли на території Нідерландів. Перші цибулини тюльпанів були імпортовані з Туреччини в 1599 році. З того часу в країні почалася тюльпанова революція.
13.      Кожен житель в середньому випиває більше 74 літрів пива в рік.
14.      Рембрандт ван Рейн – нідерландець, один з найвидатніших художників в історії європейського мистецтва.
15.      Цікавий факт: 86% населення Нідерландів вільно володіє англійською мовою.
16.      Нідерланди – найбільший експортер пива в світі! Щорічно більше 1.3 мільярда літрів експортується за кордон. Половина всієї продукції відправляється в США.
17.      Жителі Нідерландів – другі у світі після скандинавів любителі кави. Вони п’ють в середньому не менше 140 літрів кави в рік, а це 3,2 чашки в день, – цікавий факт!
18.      Нідерландах є 1180 вітряних млинів.
19.      Нідерланди мають найвищий рівень прямих іноземних інвестицій на душу населення в світі.
20.      Голландський уряд узаконив одностатеві шлюби ще в 2001 році, а евтаназію в 2002 році.
21.      Цікавий факт: за часів голландської колонізації Нью-Йорк називався Новим Амстердамом. На сьогоднішній день багато місць в Нью-Йорці все ще мають голландське походження.
22.      Голландський національний гімн «Вильгельмус» є найстарішим у світі. Він був написаний і вперше використаний в 1568 році, – цікавий факт.
23.      Державний прапор Нідерландів датується 1572 роком, він також є найстарішим триколірний прапором.
24.      Середньостатистичний нідерландець за день проїжджає 2.5 км за день.
25.      Амстердам – столиця і найбільше місто Нідерландів. Назва міста походить від річки Амстел, на якій розташований Амстердам. Щорічно місто відвідує близько 4.2 млн. туристів з усього світу, – цікавий факт.
26.      Тільки 3% голландського населення зайнято в сільському господарстві.
27.      Перша фондова біржа була відкрита на початку XVII століття.
28.      Сироваріння було винайдено в Нідерландах.
29.      Синтерклас – голландський Дід Мороз.
30.      Цікавий факт: проституція – легалізована діяльність. Її представники платять податки і отримують зарплату на рівні з працівниками інших професій.
31.      Оселедець є одним з найулюбленіших продуктів харчування.
32.      Близько 40% населення не вірять в Бога. Більшість віруючих – протестанти і католики.
33.      В Нідерландах вважається нормальним, якщо чоловік і жінка живуть у цивільному шлюбі і виховують спільних дітей, – цікавий факт.
34.      Середня вартість обов’язкової медичної страховки близько 100 євро.
35.      Алкогольні напої можна розпивати вже з 16 років.
36.      Найбільш популярним видом спорту в Нідерландах є футбол.


Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ