- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

вівторок, 8 серпня 2017 р.

Народне віче у Конотопі: міський голова пішки нестиме листа Президенту

Близько трьох сотень мешканців Конотопу зібралися у центрі міста на народне віче. Причина зібрання – упродовж п’яти місяців у Конотопі не відбулося жодного засідання сесії міськради через відсутність кворуму. Це блокує роботу міста, бо не виділяються кошти на жодну з галузей.

“Гроші на дороги, гроші на медицину, на освіту не виділяються. Місто фактично зараз паралізоване”, – сказав депутат від фракції “Батьківщина” Конотопської міської ради Юрій Марченко.
Під час віче конотопчани голосували за питання, які першочергово треба розглянути на наступній сесії. Її Артем Семеніхін призначив на 12 серпня. Звернутися до людей хотіла і голова «Самопомочі», однієї з фракцій, що не відвідують сесії. Та слова їй не дали.
Це як вади децентралізації, коли один царьок приходить і одноосібно намагається керувати. Насправді сесії зриваються не депутатами, а особисто міським головою. Ми залякані. Ми неодноразово тітушками в супроводі коридору проходили до сесії“, – розказала Інна Пащенко, голова фракції “Самопоміч”.
Наостанок, за підписами присутніх, склали звернення до Президента. В ньому просять розпустити депутатський корпус та призначити перевибори у Конотопі. Цей лист Артем Семеніхін поніс у Київ пішки.
Я відмовляюсь від їжі, я буду пити тільки воду і буду рухатися на Київ. Я хочу в такий спосіб привернути увагу всієї громади всієї нашої держави, центральної влади до тих проблем, які існують в нашому місті. У нас уже люди повмирали, які просили матеріальної допомоги ще в березні.Це знущання над громадою міст, яке я, як міський голова не маю права і не можу терпіти “, – сказав Артем Семеніхін.
“Просто так голосувати, не бачивши проекти рішень неможливо “, – пояснив голова фракції “БПП “Солідарність” Конотопської міськради Тарас Омельченко.
Фракція «Рідне місто» готова співпрацювати, голосувати і ходити на сесії, але деякі звинувачення з приводу того, що невиплата медикам, освітянам заробітної плати – це є маніпуляція нашим міським головою, оскільки кошти на освіту, на охорону здоров`я приходять субвенцією. На сьогоднішній день дуже складно працювати, оскільки створюються такі ситуації, які не дають гарно співпрацювати міській раді”, –сказала Ірина Білоус, заступник голови фракції “Рідне місто” у Конотопській міській раді.
Коментаря від фракції УКРОП наразі не маємо – її керівник не відповідає на дзвінки.
Станом на вечір понеділка,7 серпня, за інформацією прес-секретаря Конотопського міського голови, Артем Семеніхін за Ніжином.
Саме проведення позачергових виборів є теоретично можливим в разі якщо 2 квартали поспіль сесія не вирішувала ніяких питань. Це можна встановити тільки рішенням компетентного органу. У цьому випадку, це або суд, або комітет Парламенту. Комітет повинен усе це діло подивитися, включити у порядок денний регламенту  Верховної Ради, надати висновки, заслухати, можливо, сторони, якщо це він захоче зробити. Ну а вже потім виноситься  рішення на Верховну Раду“, – розповів експерт з виборчого законодавства ГО “Реанімаційний пакет реформ”.

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ