- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

понеділок, 22 травня 2017 р.

Інна Плотнікова: відволікаючи – грабують!

Знову відволікають заборонам мереж...А в цей час в селах.... Наша колега голова тер громади с. Яреськи на Полтавщині пише! Декілька днів спостерігаю, як представники «Аграрної партії» під дудку і в спарингу з «Батьківщиною» ходять по селу і чіпляють на гачок добропорядних патріотів громади та всієї України невинним 100% конституційним питанням такого типу «Валентино Петрівно, Ви ж проти продажу землі? Підпишіть, що ви проти». А мені чуються інші слова «Валентино Петрівно, Ви легковірна дурепа, чи є ще якісь там мізки?». В цих словах, а не дай Боже і в референдумі заховане питання про зміни до Конституції. У не підводьте здивовано очі. Що каже нам ст. 2 Конституції? Стаття 2. Суверенітет України поширюється на всю її територію.
Україна є унітарною державою.
Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
А що буде, коли почнеться продаж? Та через кожні 100-50 км. стоятимуть шлагбауми і термінали для сплати мзди за проїзд по чиїйсь приватній власності. Це унітарна? Це цілісна?
Далі.. Що нам каже 13 ст. Конституції?
Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією.
Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону.
Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.
Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом.
А ст. 13 каже, що земля, надра і т.д. є власністю Українського народу. То у нас що лише селяни та фермери є Українським народом? Не гоже, Юліє Володимирівно так закручувати нам мізки, щоб ми не зрозуміли про що буде референдум. І вилазьте ви вже всі з Радянського Союзу, країни пролетаріату і селянства. Ми знаємо, що то була ще й країна еліти, на яку працювали раби, що ви тепер і хочете узаконити, не виконуючи Конституцію, підміняючи її якимись там реформами.Треба спочатку пожити за Конституцією, а вже тоді щось в ній непрацююче, реформувати, як це робиться у людей. Сьогодні будь-який референдум, на моє переконання, без «підстави» нікому і немає сенсу проводити. Нехай запрацює Конституція. МВФ жме на нас реформами, мовби не бачить, що народ сьогодні не власник, що земля і надра і т.д. не контролються громадами. У народа, у громад, немає документів на право публічної власності, а значить немає виборця – громадянина- власника.Чого ж не признаний референдум на окупованих територіях Заходом, бо ні на Донбасі ні в Криму не було власника публічної власності, а значить і виборця. і сьогодні немає. Нам же ніхто не розшифровує, чого це весь світ не признає їх, а того що розірваний ланцюжок. Наприклад у людей як?: громаднин «н» отримав в спадок будинок із садибою. Всі знають, що громадянин «Н» спадкоємець, але користуватися ним він не може законно доки не виготовить чи переоформить на себе технічну документацію на землю і будинок, отримає право власності на все, зареєструє, повідомить у всі органи і організації, а дише тоді може продавати цю власність чи віддавати в користування. Все дуже просто, отак із державою, а в нас все «по беззаконню». А захід, в піддавки з олігархами грає, про якісь там реформи наоверле товкмачить . Конституція – єдина наша реформа в усьомуу!!!


Фейсбук, Інна Плотнікова

Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ