- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

середу, 14 грудня 2016 р.

«Дніпрогаз» не забажав зустрітися з громадою Дніпра або пішитє пісьма на дєрєвню дєдушкє

На превеликий жаль, запланована зустріч з представниками монополіста у сфері розподілення і постачання природного газу в Дніпрі ПАТ «Дніпрогаз» не відбулася по причині повного ігнорування останніми своєї обіцянки про зустріч, а також повної неповаги до своїх потенційних споживачів, мешканців міста.

Зранку, 13 грудня, представники громади Дніпра відвідали офіси ПАТ «Дніпрогаз» і ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» (на відео) з метою підтвердження участі уповноваженої особи від монополіста на вечірніх громадських слуханнях з містянами, у яких накопичилось дуже багато відвертих, можливо дещо неприємних ігострих питань.


Одним з головних запланованих питань до представника монополіста було підтвердження, або спростування факту тотального пограбування територіальної громади Дніпра зазначеними вище кіпрсько-офшорними прокладками монополіста-чужинця (на фото).


Також, представників громади цікавило питання «анексії» (захоплення, привласнення, користування і використання) профільної інфраструктури газорозподілу і газопостачання (мереж, споруд тощо), яка у відповідності до статті 60. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», є власністю виключно територіальних громад відповідних районів у місті, що захищається законом.
Шкода, але ці та багато інших запитань (як і на інформаційні запити) залишилися без відповідей. Але ми не полишатимемо надії на конструктивний діалог.
Попри зруйновані плани, урок у Школі правознавства територіальної громади Дніпра відбувся, і стосувався він саме теми газифікації, газопостачання, порушень чинного законодавства та свавілля монополістами у своїй «господарській» діяльності.



Матеріал підготував: Сергій Філіпенко




















Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ