- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

неділю, 24 травня 2015 р.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО КИТАЙ

В цій статті ми розкажемо вам те, що ви могли не знати про найбільш населену країну світу! Читайте також: Місцеве самоврядування: Китайська Народна Республіка


1. Китай – третя за величиною країна в світі після Росії і Канади.
2. Колір жалоби в Китаї – не чорний, як то прийнято в Європі, а, навпаки, білий.
3. У Китаї говорять на величезній кількості діалектів; загальнодержавним є, що логічно, пекінський діалект. При цьому різниця в діалектах настільки велика, що вихідці з різних провінцій не завжди розуміють один одного.
4. Китайці – завзяті курці. Щорічно в країні викурюється близько 2200 мільярдів сигарет, з яких близько 400 мільйонів – підроблені, виготовлені в підпільних фабриках і містять ще більше нікотину та інших шкідливих речовин, ніж звичайні. Правда, абсолютна більшість курців тут – чоловіки; жінки в Китаї майже не палять.
5. Вважаєте, що 
Лондон чи Мадрид страждають від пробок? До Китаю їм все одно далеко. Так, в 2010 році в Китаї сталася пробка, яка простягнулася на 100 кілометрів і продовжувалася 12 днів!
6. 200 мільйонів китайських громадян живуть менш ніж на один долар в день. Бідністю в країні вважається дохід менше 1,25 долара в день. У 1981 році за межею бідності проживало 64 відсотки населення країни! На щастя, в наші дні цей показник знизився, однак чималий відсоток китайців досі перебуває за межею бідності.
7. Виробництво контрацептивів в Китаї звільнено від ПДВ. Чого тут тільки не роблять для порятунку країни від перенаселення!
8. За деякими оцінками, Китай страждає від найпотужнішого «відпливу умів» у світі. Семеро з 10 студентів, які від’їжджають працювати за кордон, ніколи не повертаються назад в Китай. 
9. 
Майже половина населення Китаю безграмотна. Це, до речі, не такий вже й поганий показник: ще в середині 20 століття грамотою не володіло і 90% китайських громадян.

10. Очевидці стверджують, що китаєць і лінь – поняття не сумісні. Працюють китайці дуже і дуже багато. У їхній мові навіть не існує слова, еквівалентного поняттю «відпустка»! Оплачуваних відпускних днів у році для китайців, як правило, не більше п’яти.
11. Квартира розміром в 4,5 квадратних метра – звичне явище в бідних кварталах китайських міст.
12. Традиційне китайське вітання («Чіголі ма» або «Ні чіфаніть ла ма») дослівно перекладається як «Ви вже поїли рису?». Ввічливою відповіддю на це, незалежно від того, їли ви насправді чи ні, є: «Так, спасибі. А ви?».
13. Іноземна зовнішність в Китаї дуже і дуже цінується. Європейцеві неважко отримати роботу в модельному агентстві, навіть якщо його зовнішність далека від загальноприйнятих параметрів. Багатьом іноземцям в нічних клубах роблять знижки, так як ті своїм виглядом приваблюють відвідувачів.
14. Китайці не можуть похвалитися розмаїттям прізвищ – на більшу частину населення країни їх доводиться всього 100! При цьому близько 20 відсотків населення країни – вроджені Ван і Лі.
15. Якщо в якому-небудь звіринці в світі у панди народжується дитинча, власники зоопарку зобов’язані переслати його в Китай.
16. Серед китайців дуже високий відсоток людей з абсолютним музичним слухом. Це пояснюється тим, що через особливості китайської мови китайці з дитинства звикають розрізняти величезну кількість тонів.
17. «Останнє китайське попередження» – таким поняттям позначається пуста погроза без наслідків. Це вислів пішов із середини 20 століття, коли Китай раз у раз висилав американцям «останнє серйозне попередження» за регулярні порушення повітряного простору країни.
18. У Китаї нещасливим числом вважається число 4. Поверхи з номерами, що закінчуються на чотири, тут практично не зустрічаються.
19. Темні окуляри були винайдені в Китаї, але зовсім не заради захисту від сонця. У далекому минулому їх надягали судді, щоб не видавати свої емоції під час слухань.
20. У китайській мові немає ієрогліфа, який читається більш, ніж в один склад.
21. За прогнозами, до 2025 року в Китаї буде побудовано десять мегаполісів розміром з Нью-Йорк. Урбанізація в країні набирає обертів з кожним роком! Якщо її темпи не сповільняться, то до 2025 року чисельність міського населення Китаю складе майже 1 мільярд осіб; при цьому в країні буде розташовуватися близько 220 міст-мільйонників (для порівняння – у всій Європі їх усього 35), а в 24 містах буде проживати більше 5 мільйонів чоловік.


Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ