- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

суботу, 30 травня 2015 р.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ФРАНЦІЮ

Детально про місцеве самоврядування в матеріалі: Місцевесамоврядування: Французька республіка


1.  Населення Франції становить 64.7 млн. осіб (2010 рік).
2.  Цікавий факт, що найкращою кухнею в світі вважається саме французька.
3.  У Франції близько 80% християн, з яких 76% – католики.
4.  Париж – не просто столиця, але й найбільший і найпопулярніший туристичний центр Франції.
5.  Середня густота населення становить 115 чоловік на кв. км. У великих агломераціях типу Парижа густота доходить до 40 000 осіб на кв. км, але середнє значення в столиці тримається на позначці 20 433 чол. на кв. км
6.  Цікавий факт: Франція має найвищий податок на багатство в Європі.
7.  Гора Монблан є найвищою точкою Франції. Цікавий факт, що вона також є найвищою горою не тільки в Альпах, але і у всій Західній Європі! Монблан розташована на кордоніФранції та Італії, а її висота становить 4810 м. Щорічно проводиться величезна кількість різних змагань з альпінізму, також тут розташований відомий у Франції гірськолижний курорт Шамоні. Більшість фахівців вже не раз визнавали Монблан кращим в Європі місцем для альпінізму і гірськолижного спорту.
8.  На оборону Франція виділяє близько 2.5% ВВП.
9.  Франція вважається батьківщиною готичного мистецтва. Також вона є батьківщиною архітектури в стилі бароко. Цікавий факт, що готичне мистецтво спочатку було відомо як французьке мистецтво.
10.    Всесвітню популярність отримав девіз Франції: “Свобода, Рівність, Братерство”!
11.    Слово «Франція» означає “земля франків”. Франки – германські племена, що жили в Північній Європі після падіння Римської імперії.
12.    Цікавий факт Франції: Ейфелева вежа є однією з найбільш відомих і відвідуваних визначних пам’яток Європи. Також вона є найвищою будівлею Франції. Її висота становить 32.3 м, що приблизно дорівнює 70-поверхової будівлі! На території пам’ятки постійно функціонує 2 ресторану, пошта, ліфти і багато іншого. Детальніше про це унікальне спорудження Франції Ви можете дізнатися з нашої статті про Парижі.
13.    Національною квіткою Франції є Ірис.
14.    Французька мова була офіційною мовою Англії понад 300 років (з 1066 до початку XV століття).
15.    Цікавий факт: водоспад Гаварни є найвищим у країні. Його висота становить 422 метри!
16.    Національний гімн Франції досі користується величезною популярністю в світі. Він називається «Марсельєза»і був написаний Клодом Жозеф Руже де Лилем в 1792 році. Він називається «Марсельєзою» тому, що це була перша пісня солдатів, які прийшли з Марселя до Парижа для підтримки революції.
17.    Галльський півень є національною твариною Франції.
18.              Цікавий факт, що День дурня (день сміху), який святкується 1 квітня, виникл у Франції.
19.              Цікавий факт Франції: країна є 6м найбільшим імпортером і 5м за величиною експортером промислових товарів. Також Франція є лідером країн Великої 6 в плані продуктивності.
20.              Франція – одна з перших країн, які прийняли Міжнародну систему одиниць вимірювань.
21.              Цікавий факт: Статуя Свободи була зроблена у Франції подарована США на 100-річчя незалежності в 1876 році. Статую створив відомий у Франції скульптор Фредерік Огюст Бартольді. Зовнішні риси скульптор взяв з красивої жінки Ізабелли Бойєр, дружини Ісака Зінгера, виробника швейних машин.
22.              Франція використовує цивільно-правову систему, основи якої закладені ще в Наполеонівські роки.
23.              Цікавий факт Франції: загальна площа країни становить 635 775 кв. км. Європейська частина країни має 543 974 кв. км, що становить 86% від загальної. Решту площі складають численні заморські департаменти.
24.              Одним з найважливіших національних свят у Франція є 14 липня. Цей день відомий як День взяття Бастилії. В цю дату сталася найважливіша подія в історії Франції: штурм Паризької в’язниці «Бастилії» 14 липня 1789 року. Саме тоді розгнівані селяни напали на фортецю-в’язницю, випустили ув’язнених, і захопили зброю. Ця подія і стала початком Великої французької революції. Цікавий факт, що будь-який тур по пам’яткам Франції має включати ознайомлення з цією історичною подією!
25.              Цікавий факт Франції: в народі прийнято цілуватися в щічку для привітання один одного, навіть між чоловіками. Існують реальні статистичні дані, що кількість поцілунків варіюється в залежності від регіону: від одного при вітанні в області Бретань – до 4 в Парижі і більшої частини Півночі, а також цілих 5 на Корсиці.
26.              Франція займає третє місце в європейському союзі за тривалістю життя чоловіків.
27.              Населення Франції є найбільшим у світі споживачем психотропних препаратів. Цікавий факт, що близько чверті населення визнає, вживали антидепресанти або транквілізатори протягом останнього року!
28.              Французька мова є офіційною в 30 країнах світу!
29.              Нікотин був названий на честь Жана Ніко (1530-1600), французького дипломата і вченого, який завіз тютюн у Францію в 1559 р. з Португалії.
30.              Більше половини населення говорить принаймні однією іноземною мовою. Найбільш поширеним є англійська мова, на ній вільно розмовляють 34% населення.
31.              Цікавий факт Франції: вона завоювала більше Нобелівських премій з літератури, ніж будь-яка інша країна світу (на момент написання статті 13 разів).
32.              Кожен день у Франції публікується 2 нові кулінарні книги!
33.              Цікавий факт, Франція є першим у світі виробником вина і лікеру.
34.              Близько однієї четвертої частини населення воліють кремацію ніж звичне поховання в землю.
35.              Відомі французькі винаходи: рахункова машина (калькулятор), повітряна куля, кіно, фото і мультиплікація, парашут, підводний човен.
36.              Метод “забороненого плоду” використав французький агроном Пармантье, щоб привчити французів до картоплі. Вдень його картопляне поле дуже ретельно охоронялося. Проте на ніч охорона йшла поспати, а на ранок картоплі вже не було.


Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ