- Територіальним громадам сіл, селищ, міст, районів у містах належить право комунальної власності на рухоме і нерухоме майно, доходи місцевих бюджетів, інші кошти, землю, природні ресурси, підприємства, установи та організації, в тому числі банки, страхові товариства, а також пенсійні фонди, частку в майні підприємств, житловий фонд, нежитлові приміщення, заклади культури, освіти, спорту, охорони здоров'я, науки, соціального обслуговування та інше майно і майнові права, рухомі та нерухомі об'єкти, визначені відповідно до закону як об'єкти права комунальної власності, а також кошти, отримані від їх відчуження. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Стаття 60. Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” -

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ БУДИНОК — ЯК ЗАОЩАДЖУВАТИ

Як заощаджувати на стрімко зростаючих тарифах?
«Ефективний власник» знає і прагне поділитись цим надзвичайно корисним знанням. Для цього ми видали дороговказ — плакат формату А2, який можна повісити на стіну або дошку оголошень у вашому багатоквартирному будинку.



Завантажити плакат A2: JPG / PDF / PDF (30 Мб, для друку)

ЕНЕРГОЕФЕКТИВНИЙ БУДИНОК

01 Лічильники
Ощадне споживання починається з обліку та контролю. Встановивши загальнобудинкові лічильники, ви отримаєте точну інформацію про фактичні показники споживання. Зможете самостійно “знімати” показники по вашому будинку і звіряти їх з тими, за якими нараховують плату постачальники послуг. На українському ринку наявні лічильники як вітчизняних, так і закордонних виробників.
02 Погодне регулювання, ІТП
Індивідуальний тепловий пункт (ІТП) — це обладнання, що передає теплову енергію від зовнішніх тепломереж (котельної) до будинкової системи опалення, гарячого водопостачання, вентиляції тощо. До складу ІТП входять теплообмінники, регулятори подачі тепла, температурні сенсори, програмовані контролери та ін. Економія на опаленні — від 15% до 40%.
03 Утеплення вхідної групи
Багатоквартирні будинки втрачають багато тепла на вході в під’їзд. Для зменшення тепловтрат слід усунути можливості прямого потрапляння холодного повітря у будинок. Для цього треба встановити двері, що зачиняються автоматично, утеплити їх та встановити ущільнювачі, а головне – створити “шлюз” на вході в будинок (обоє дверей тамбура мають бути зачинені).
04 Заміна вікон у місцях загального користування
Для скорочення тепловтрат у місцях загального користування слід повністю замінити вікна на такі, що мають енергоефективний профіль і хоча б двокамерні склопакети зі спеціальним напиленням на склі, яке допомагає акумулювати сонячну енергію взимку. Збереження тепла у місцях загального користування дає додаткову економію у 10-15%.
05 Заміна вікон і балконів у квартирах
Важливо замінити всі вікна на нові — двокамерні з енергозберігаючим склом — до початку робіт з утеплення фасаду будинку. Недбальство при обробці відкосів може порушити систему утеплення на фасаді та звести нанівець її теплоізоляційний потенціал.
06 Модернізація систем опалення
Є бажання регулювати температуру в квартирі та платити за фактично спожиту енергію? Слушне рішення! Заміна радіаторів опалення з одночасним встановленням терморегуляторів
та розподілювачів — це частина модернізації системи опалення у цілому будинку.
07 Утеплення даху
Приблизно 5-10% тепловтрат відбувається через дах: внаслідок недостатньої термоізоляції горища або через незадовільний стан покрівлі, коли холодне повітря потрапляє на горище через щілини, тріщини та діри. Горище є резон утеплювати: там проходять труби систем гарячого водопостачання та опалення.
08 Утеплення фасаду
“Клаптикове утеплення”, що увійшло в моду останнім часом, — шкідлива і малоефективна практика. Воно недовго служить і несе в собі серйозні небезпеки: містки холоду на межі латки призводять до подальшого руйнування конструкцій будинку та утворення плісняви на внутрішній поверхні стіни квартири. Утеплення необхідно проводити комплексно.


Немає коментарів:

Дописати коментар

- КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - Стаття 5. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Стаття 13. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. -
- Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Стаття 19. Конституції України -

НАЙЦІКАВІШЕ В БЛОЗІ